NAŠ TIM

OSNIVAČI GASTRONOMSKOG ISTRAŽIVAČKOG CENTRA

Miloš Jeličić

Goran Gašparovski

Dušica Obrenović

Gastronomski istraživački centar GASTRO_IC

KO SMO MI?

Ljudi obično kažu za nas da smo grupa mladih entuzijastičnih pojedinaca, profesionalnih gastronoma i nenamirenih istraživača koji su konstantno u potrazi za novijim i kvalitetnijim alatima da promene lice gastronomije i ugostiteljstva kakvog danas poznajemo.

Mi se već 5 godina bave istraživanjem, edukacijom i razvojem nauke i privrede, pretežno ugostiteljsta. Vremenom smo uvideli nezadovoljenu potrebu profesionalaca ali i javnost za primenjivim edukacaionim, istraživačkim i konsultantskim uslugama koje naš GASTRO_IC nudi. Tu ih kroz opušteniju profesionalnu atmosferu opremamo neprocenjivim resursima (poput kontakta, znanja i alata) i ključnim veštinama za dostizanje uspeha.

ŠTA NAS ČINI DRUGAČIJIM?

Za razliku od mnogih drugih ponuda na tržištu, sve GASTRO_IC aktivnosti, proizvodi i usluge su zasnovane na inovaciji, profesionalizmu i praktičnoj primenjivosti, a naš rad je podržan kako od strane najreferentnijih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, mnogih kompanija, kao i državnih organa. 

pitaš se čime se mi bavimo ?

Evo samo nekih glavnih stvari koje naš istraživački centar radi

ISTRAŽIVANJA

GASTRO tim je veoma fokusiran na naučna (pogotovo eksperimentalna) istraživanja, kako bi otkrili tajne skrivene u hrani i nove prilike na tržištu.

KONSALTING

Bez obzira da li ste velika kompanija ili pojedinac, Gastro_IC je uvek tu da vam pomogne da rešite probleme, pruži savet, i usmeri ka napretku.

EKSPERIMENTI I INOVACIJA

DAAA! To je srž nauke. To je ono što čini napredak i ono što unosi život u ideje. Sva teorija bez praktične primene je beskorisna.

EDUKACIJA

Jedan od naših glavnih ciljeva i aktivnosti je edukacija profesionalaca i šire javnosti o različitim temama iz oblasti gastronomije i nauke.

PROGRAM ZA ČLANOVE

Temelj naše organizacije činite upravo vi, članovi koji ste zainteresovani za aktivnosti, ekskluzivni sadržaj i mnoge druge benefite koje vam pružamo.

PROJEKTI I PARTNERSTVA

Ove aktivnosti nas najviše ispunjavaju i daju nam nadu u budućnost. Kroz niz projekata pomažemo mnogima i rešavamo neke od mnogih društvenih problema.

IZDAVAŠTVO

Mi obožavamo da učimo. Knjiga kao pisani mediji se dokazao tokom duge prošlosti. Trudimo se da doprinesemo razvoju dosadašnjeg znanja.

EKOLOGIJA I ODRŽIVOST

Ceo GASTRO_IC tim voli prirodu. Nismo neki hipici ali se osećamo dužni da razmišljamo zdravo i održivo, kako bismo ostavili bolje sutra za naredne generacije.

PROFESIONALNO POVEZIVANJE

Želimo da pomognemo profesionalcima da se povežu kako između sebe tako i sa javnošću, kroz sastanke, kongrese, manifestacije i druge događaje.

KORENJE

SLIKA PROŠLOSTI

Gastronomski Istraživacki centar® se temelji na radu Gastronomske asocijacije studenata®, koja je u toku protekle decenije težila da unapredi svest o problemima na tržištu i znacaju kvalitetne edukacije ugostiteljskog kadra. Iz prethodno spomenutog udruženja i želje da se nastavi sa radom i okrene više ka naucno- straživackim i edukativnim aktivnostima proistekao je GASTRO_IC® kao novo i reformirano pravno lice.

Miloš Jeličić

Klikom na priložene dokumente možete saznati više o meni i mom radu:

SPECIJALIZACIJA: Mediteranska kuhinja / Jela od ribe.

RETROSPEKTIVA

ŠTA SMO DO SADA URADILI

Tokom prethodnih 5 godina naš tim je uspešno uspeo da realizuje mnogo toga:

 • Profesionalni treninzi

  Organizovali smo desetine profesionalnih treninga iz oblasti kuvarstva i gastronomije na kojima su svi prisutni imali prilike da razvijaju svoja znanja i veštine u zabavnoj i interaktivnoj atmosferi.

 • Evropska kulinarska takmicenja

  Osvojene su 22 medalje na profesionalnim međunarodnim i Evropskim kulinarskim takmičenjima.

 • eBaza podataka

  Oformljena je eBiblioteka stručne literature za sve čanove koja broji preko 700 publikacija

MALA GALERIJA
chef small
0
Realizovanih aktivnosti
0
Publikovanih naučno-istraživačkih radova
0
Korisnika načih usluga i proizvoda
774929d6-1e10-11ec-a98a-53b242dedc27

Goran Gašparovski

Klikom na priložene dokumente možete saznati više o meni i mom radu:

SPECIJALIZACIJA: Preduzetništvo/ Savremena gastronomija / Neoslovenska kuhinja.

NOVI OBLIK

METAMORFOZA GASTRO-A

Gastronomski Istraživacki centar® se temelji na radu Gastronomske asocijacije studenata®, koja je u toku protekle decenije težila da unapredi svest o problemima na tržištu i znacaju kvalitetne edukacije ugostiteljskog kadra. Iz prethodno spomenutog udruženja i želje da se nastavi sa radom i okrene više ka naucno-istraživackim i edukativnim aktivnostima proistekao je GASTRO_IC® kao novo i reformirano pravno lice.

Jedan od primarnih razloga za osnivanje GASTRO_IC bila je želja da promenimo status quo u srpskoj gastronomiji, da pomeramo granice nauke i da kroz naučno-istraživački i edukativni rad ostvarimo značajan uticaj na društvo i podelimo naša znanja i ekpertize sa svim klijentima!

778b2110-1e10-11ec-a98a-53b242dedc27

Dušica Obrenović

SPECIJALIZACIJA: Molekularna gastronomija / Azijska kuhinja.

Klikom na priložene dokumente možete saznati više o meni i mom radu:

 

USPON

GASTRO_IC CILJEVI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

U danima koji dolaze, Gastronomski istraživacki centar® će aktivno raditi na realizaciji sledećih programa:

Književno stvaralačka delatnost koja se odnosi na objavljivanje stučne literature i priručnika poput knjiga, kuvara, priručnika i propratnog materijala koji će doprineti razvoju znanja.

Laboratorijski i drugi naučno-istraživački rad iz oblasti gastronomije, nutricionizma, senzorike, prehrambene tehnologije, biznisa i menadžmenta, kao i mnogih srodnih oblasti.

Digitalizacija kulturnog nasleđa i implementacija inovacije i savremenih tržišnih trendova u praksi na samom tržištu.

Organizovanje edukativnih i praktičnih aktivnosti poput: predavanja, seminara, radionica, treninga, panela, meetup-ova i sličnog,

kao i još mnogo drugih inzenađenja…

Ovo je stranica o nama, gastroic.org/o-nama, ovde možete saznati ko su osnivači gastronomskog istraživačkog centra GASTRO_IC, pogledati i upoznati biografije i lični portfolije našeg tima i saznati više o našem nastanku i prošlosti, šta smo uradili do sada, kada je došla metamorfoza GASTRO-a, kao i koji su  GASTRO_IC ciljevi i planovi za budućnost. Naš tim čine: Goran Gašparovski, Dušica Obrenović, Miloš Jeličić, Svetlana Tepavac, Maja Pavličić i Andrijana Šljuka.

GASTRO_IC CILJEVI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST​

U POTRAZI ZA NEBRUŠENIM DIJAMANTIMA

GASTRO_IC je uvek u potrazi za mladim talentovanim ambicioznim osobama koje žele da se priključe timu ili koje su u potrazi za mentorstvom. Ukoliko želiš da postaneš deo našeg tima piši nam na office@gastroic.org i predstavi se.

U potrazi smo za mladim talentima iz različitih oblasti koji bi postali deo našeg tima i doprineli daljem razvoju GASTRO_IC-a.

Trebaju nam osobe koje moraju da poseduju neke ako ne sve od navedenih osobina, tj. da su:

   • Posvećene,
   • Ambiciozne,
   • Radoznale,
   • Snalažljive,
   • koje imaju potrebu za daljim profesionalnim razvojem,
   • koje imaju potrebu za daljim ličnim razvojem.

Takođe izuzetno je bitno da se tvoje lične vrednosti uklapaju sa vrednostima naše organizacije, koje su:

   • Profesionalizam,
   • Kvalitet,
   • Objektivnost (vođenje podacima i činjenicama),
   • Usresređenost na korisnike,
   • Kreativnost i inovativnost,
   • Eksperimentalno orjentisanost.

Ko nam sve treba:

Treba nam neko ko je strasno zainteresovan za dalji napredak i razvoj gastronomije, ugostiteljstva, ekologije,  lokalne privrede i nauke kao kroz naučno-istraživački rad, isto toliko i kroz sastavljanje sadržaja za popularizaciju nauke i konstrukciju novi proizvoda i usluga.

Treba nam komunikativna i izuzetno organizovana osoba koja bi rukovodila planiranjem, zakazivanjem i organizovanjem naučnih, edukativnih i zabavnih aktivnosti.

Tražimo člana tima koji bi nam pomogao oko pronalaženja i praćenja konkursa (kako aktivnih, tako i predstojećih), planiranja, pisanja i realizacije projekata.

*Poželjno je da osoba ima iskustvo u pisnju nacionalnih i/ili internacionalnih projekata.

Treba nam komunikativna i izuzetno organizovana osoba koja bi rukovodila planiranjem, zakazivanjem i organizovanjem svih javnih dešavanja. Neko ko bi vodio računa o slici koju GASTRO_IC kao brend ostavlja kako na opštu tako i na profesionalnu javnost.

Navedena osoba bi takođe bila zadužena za sve marketing aktivnosti (od planiranja, određivanja budžeta i konstrukcije postova za društvene mreže i medije, pa do komunikacije sa našom zajednicom).

* Poželjno iskustvo u Copywriting-u, javnom nastupu i vođenju društvenih mreža, ali nije neophodno ukoliko imaš izuzetnu želju da to naučiš. 

Treba nam mlada kreativna osoba koja bi nam pomogla u pripremi svog grafičkog, foto i video materijala za aktivnosti i sadržaj.

* Poželjno je poznavanje Rasvete, Osnova fotografisanja i cinematografije, editovanja materijala i vičnost u software-ima poput: Adobe (Ps, Ai, Ae i Pr). 

Tražimo osobu koja bi nam pomogla da unapredimo i održavamo našu veb stranicu. Kao i pomoć oko realizacije brojnih projekata iz objasti.

*Poželjno prethodno iskustvo i portfolio, ali nije neophodno ukoliko si spreman da učiš.

Treba nam osoba koja bi nam pomogla oko pregledanja i ispravke svog pisanog materijala (od teksta na website-u i prezentacija, do  knjiga i naučnih radova). 

 

Treba nam komunikativna, organizovana i izuzetno snalažljiva osoba koja bi nam pomogla kako da prodamo što više proizvoda i usluga, tako i da održavamo odnose sa bivšim korisnicima i generišemo nove korisnike.

*Poželjno slično prethodno iskustvo ali nije neophodno ukoliko si zagrejan za to i imaš jaku želju da naučiš.

Nakon što pogledamo tvoju prijavu, neko iz GASTRO_IC-a će te kontaktirati u da zakažemo termin za intervju.