NAŠ TIM

OSNIVAČI GASTRONOMSKOG ISTRAŽIVAČKOG CENTRA

Miloš Jeličić

Goran Gašparovski

Dušica Obrenović

KO SMO MI?

Ako nas pitate ovo, mi bismo rekli da smo grupa profesionalaca iz obalsti svojih interesovanja koja se trudi da pomogne:

 • ugostiteljskim objektima da unaprede svoje poslovanje pružajući im svoje znanje i veštine putem konsalting usluga,
 • mladim kao i iskusnim profesionalnim kuvarima, menadžerima, kao i preduzetnicima putem edukacije, umrežavanja, akreditacije specijalizacija i karijernog savetovanja.
 • tržištu i nauci u celini, sprovodeći niz naučno-istraživačkih radova, analiza i izdavanjem praktično-primenjivih publikacija.

Ljudi obično kažu za nas da smo grupa mladih entuzijastičnih pojedinaca, profesionalnih gastronoma i nenamirenih istraživača koji su konstantno u potrazi za novijim i kvalitetnijim alatima da promene lice gastronomije i ugostiteljstva kakvog danas poznajemo.

Mi se već 5 godina bavimo istraživanjem, edukacijom i razvojem nauke i privrede, pretežno ugostiteljsta. Vremenom smo uvideli nezadovoljenu potrebu profesionalaca ali i javnost za primenjivim edukacaionim, istraživačkim i konsultantskim uslugama koje naš GASTRO_IC nudi. Tu ih kroz opušteniju profesionalnu atmosferu opremamo neprocenjivim resursima (poput kontakta, znanja i alata) i ključnim veštinama za dostizanje uspeha.

ŠTA NAS ČINI DRUGAČIJIM?

Za razliku od mnogih drugih ponuda na tržištu, mi imamo “ZERO BULLSHIT POLICY“, tako da sve GASTRO_IC aktivnosti, proizvodi i usluge su zasnovane na inovaciji i/ili profesionalizmu i praktičnoj primenjivosti, a naš rad je podržan kako od strane najreferentnijih stručnjaka iz zemlje i inostranstva, mnogih kompanija, tako i određenih državnih organa.

PITATE SE ČIME SE MI BAVIMO?

Evo samo nekih glavnih stvari koje naš istraživački centar radi

ISTRAŽIVANJA

GASTRO tim je veoma fokusiran na naučna (pogotovo eksperimentalna) istraživanja, kako bi otkrili tajne skrivene u hrani i nove prilike na tržištu.

EDUKACIJA

Jedan od naših glavnih ciljeva i aktivnosti je edukacija profesionalaca i šire javnosti o različitim temama iz oblasti gastronomije i nauke.

IZDAVAŠTVO

Mi obožavamo da učimo. Knjiga kao pisani mediji se dokazao tokom duge prošlosti. Trudimo se da doprinesemo razvoju dosadašnjeg znanja.

KONSALTING

Bez obzira da li ste velika kompanija ili pojedinac, Gastro_IC je uvek tu da vam pomogne da rešite probleme, pruži savet, i usmeri ka napretku.

PROJEKTI I PARTNERSTVA

Ove aktivnosti nas najviše ispunjavaju i daju nam nadu u budućnost. Kroz niz projekata pomažemo mnogima i rešavamo neke od mnogih društvenih problema.

PROGRAM ZA ČLANOVE

Temelj naše organizacije činite upravo vi, članovi koji ste zainteresovani za aktivnosti, ekskluzivni sadržaj i mnoge druge benefite koje vam pružamo.

EKSPERIMENTI I INOVACIJA

Po nama sva teorija bez praktične primene je beskorisna. Zato mi prosto obožavamo aktivnosti koje nam pružaju mogućnost da istražujemo neispitane horizonte i otkrijemo nešto novo.

EKOLOGIJA I ODRŽIVOST

Ceo GASTRO_IC tim voli prirodu. Nismo neki hipici ali se osećamo dužni da razmišljamo zdravo i održivo, kako bismo ostavili bolje sutra za naredne generacije.

PROFESIONALNO POVEZIVANJE

Želimo da pomognemo profesionalcima da se povežu kako između sebe tako i sa javnošću, kroz sastanke, kongrese, manifestacije i druge događaje.

Mi nudimo ekspertske usluge najvišeg kvaliteta. Saznaj Koje?

Klikom na dugme pored možete videti koje sve usluge naš centar pruža.

NOVI OBLIK

METAMORFOZA GASTRO-A

Gastronomski Istraživacki centar® se temelji na radu Gastronomske asocijacije studenata®, koja je u toku protekle decenije težila da unapredi svest o problemima na tržištu i znacaju kvalitetne edukacije ugostiteljskog kadra. Iz prethodno spomenutog udruženja i želje da se nastavi sa radom i okrene više ka naučno- istraživackim i edukativnim aktivnostima proistekao je GASTRO_IC® kao novo i reformirano pravno lice.

Jedan od primarnih razloga za osnivanje GASTRO_IC bila je želja da promenimo status quo u srpskoj gastronomiji, da pomeramo granice nauke i da kroz naučno-istraživački i edukativni rad ostvarimo značajan uticaj na društvo i podelimo naša znanja i ekpertize sa svim klijentima!

USPON

GASTRO_IC CILJEVI I PLANOVI ZA BUDUĆNOST

U danima koji dolaze, Gastronomski istraživacki centar® će aktivno raditi na realizaciji sledećih programa:

Književno stvaralačka delatnost koja se odnosi na objavljivanje stučne literature i
priručnika poput knjiga, kuvara, priručnika i propratnog materijala koji će doprineti
razvoju znanja.

Laboratorijski i drugi naučno-istraživački rad iz oblasti gastronomije, nutricionizma, senzorike, prehrambene tehnologije, biznisa i menadžmenta, kao i mnogih srodnih oblasti.

Digitalizacija kulturnog nasleđa i implementacija inovacije i savremenih tržišnih trendova u praksi na samom tržištu.

Organizovanje edukativnih i praktičnih aktivnosti poput: predavanja, seminara, radionica, treninga, panela, konferencija, meetup-ova i sličnog, kao i još mnogo drugih inzenađenja…

U POTRAZI ZA NEBRUŠENIM DIJAMANTIMA

GASTRO_IC je uvek u potrazi za mladim talentovanim ambicioznim osobama koje žele da se priključe timu ili koje su u potrazi za mentorstvom. Ukoliko želiš da postaneš deo našeg tima piši nam na office@gastroic.org i predstavi se.

U potrazi smo za mladim talentima iz različitih oblasti koji bi postali deo našeg tima i doprineli daljem razvoju GASTRO_IC-a. Trebaju nam osobe koje moraju da poseduju neke ako ne sve od navedenih osobina, tj. da su:

 • Posvećene,
 • Ambiciozne,
 • Radoznale,
 • Snalažljive,
 • koje imaju potrebu za daljim profesionalnim razvojem,
 • koje imaju potrebu za daljim ličnim razvojem.

Takođe izuzetno je bitno da se tvoje lične vrednosti uklapaju sa vrednostima naše organizacije, koje su:

 • Profesionalizam,
 • Kvalitet,
 • Objektivnost (vođenje podacima i činjenicama),
 • Usresređenost na korisnike,
 • Kreativnost i inovativnost,
 • Eksperimentalno orjentisanost.